George Orwell,Tinke Davids's 1984 (Dutch Edition) PDF

By George Orwell,Tinke Davids

Nieuwspraak, huge Brother, het vocabulaire uit 1984 is in onze taal opgenomen en een eigen leven gaan leiden. De roman van George Orwell uit 1949 over de strijd van Winston Smith, ambtenaar op het ministerie van Waarheid, tegen de alles doordringende Partij, en zijn gedoemde liefde voor Julia heeft niets van zijn literarie zeggingskracht verloren.

In Orwells steeds weer herdrukte anti-utopie verkeert de wereld in de wurggreep van een systeem dat is gegrondvest op de verbreiding van angst, haat en wreedheid, en dat iedere vorm van persoonlijke vrijheid en indiviualiteit uitsluit. 1984 is onverminderd geldig als benauwend nauwkeurig blauwdruk van elk dictatoriaal regime.

Show description

Read Online or Download 1984 (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Read e-book online Morgen bloeien de abrikozen (Dutch Edition) PDF

Het verhaal speelt in Egypte, rond 1950-1955, waar Bertus Aafjes als onbetaald persagent voor een pretpark in Alexandrië gaat werken. Al snel begint Aafjes binnen het land reizen te maken maar de meeste verhalen in het boek spelen in en nabij Alexandrië en Caïro gedurende een periode van drie jaar. Het zijn prachtige observaties met veel admire voor de mensen en het land.

New PDF release: Het leven der bijen (Dutch Edition)

HardPress vintage Books sequence

Drone (Dutch Edition) - download pdf or read online

Minister van Defensie Ava Rodenburg wil de Kamer laten instemmen met de aankoop van een nieuw sort drone. Ze probeert uit alle macht de leider van de grootste oppositie-partij te overtuigen haar te steunen, maar hij stelt bijnaonmogelijke eisen. Terwijl haar positie onder druk komtte staan vraagt de mivd haar goedkeuring voor een uiterst controversiële opdracht.

Read e-book online Mees Kees op kamp (Dutch Edition) PDF

De klas van mees Kees magazine op kamp! Nou ja, kamp. .. Het moet van Dreus vooral een léérzame werkweek worden. Dus hebben ze een streng werkplan meegekregen. Maar dat is natuurlijk geen probleem voor mees Kees. Zwemmen is namelijk ook werken. En zeesterren kun je veel beter in zee bestuderen dan in het museum.

Extra info for 1984 (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

1984 (Dutch Edition) by George Orwell,Tinke Davids


by Jeff
4.4

Rated 4.16 of 5 – based on 35 votes